maand/kwartaal/jaar aangifte

Als je als ondernemer belastingaangifte moet doen dan moet je uiterlijk de laatste dag van de maand daarna de aangifte ingeleverd (ingevuld op de website van de belastingdienst) en betaald hebben. Krijg je geld terug dan kun je uiteraard sneller de aangifte opgeven. Hoe eerder hoe sneller het geld op je bankrekening staat?

Het aanleveren van de gegevens moet je doen via de website van de belastingdienst. Als er moet worden betaald dan moet dit bedrag ook voor deze datum om de rekening van de belastingdienst staan. De belastingdienst geeft elk jaar aan welk betalingskenmerk bij welk aangiftetijdvak hoort. Dit kenmerk bij betalen meegeven zorgt voor een vlekkeloze match van de verwerking van jou aangifte met de betaling. Verwerken en betalen rond het eind van de maand is trouwens ook goed voor de cashflow.

 

Kleine ondernemers regeling (KOR)

Wist je dat als je op jaarbasis onder een bepaald bedrag aan te betalen btw zit je deze mag terugvragen. Geheel of gedeeltelijk!

Voor advies of hulp bij de aangifte is één telefoontje naar jouwboekhouder genoeg. Ik denk en help graag mee.
Wat dacht je van de mogelijkheid om in het door mij gebruikte boekhoudpakket zelf je eigen boekhouding te doen. Ik kan dan ondersteunend met je mee kan kijken.
Interesse? Neem contact op.

Doe je zelf de aangifte? Klik hieronder op meteen zelf de aangifte te doen.
Direct naar: Inloggen ondernemers Belastingdienst

link naar belastingdienst voor ondernemers